AFSPRAAK

HAARTATTOO

Vrouwen

HAARTATTOO

Vrouwen

Vaak wordt er bij het begrip kaalheid of gedeeltelijke kaalheid in eerste instantie direct gedacht aan mannen.
Maar jammer genoeg krijgen ook veel vrouwen op een bepaald punt in hun leven met dit probleem te maken.
Dit kan onder andere het gevolg zijn van ziektes zoals bijvoorbeeld Alopecia Areata of de behandelprocedures van andere ziektes waarbij haarverlies een van de bijwerkingen is, dit zijn onder meer oorzaken die kaalheid of gedeeltelijke kaalheid bij vrouwen kan veroorzaken.
Vrouwen zijn over het algemeen veel bezig met hun uiterlijk en daar is de bos haren op je hoofd een belangrijk onderdeel van. Helaas zijn er voor de vrouwen die te maken krijgen met bovenstaande ongemakken als kaalheid of gedeeltelijke kaalheid, nog maar weinig oplossingen.

Ben of ken jij iemand die met deze onaangename situatie kampt? Lees dan verder!

Micro haar pigmentatie, ook wel bekend als haartattoo, biedt de oplossing voor jou.
Bij micro haar pigmentatie wordt er niet gewerkt met daadwerkelijke haartjes in de vorm van transplantaties of dergelijke. Bij een micro haar pigmentatie behandeling worden er op de hoofdhuid stoppels getatoeëerd die ofwel de kale plekken tussen de haren door verhullen, ofwel het hele kale hoofd voorzien van een gemillimeterde look. Door middel van een verfijnde naaldtechniek brengt de behandelaar ‘stoppels’ pigment aan in de bovenste huidlaag. Hierdoor wordt een natuurlijk vollere haardos gecreëerd die je hele uitstraling een boost geeft. Micro haar pigmentatie is een behandeling waarbij alleen gebruik wordt gemaakt van hypoallergene producten. Dat betekent dat de kans op bijwerkingen nagenoeg wordt uitgesloten en u zich op dit gebied dus uiteraard geen zorgen hoeft te maken. De behandeling is een niet-medische ingreep en wordt uitgevoerd door onze erkende en gecertificeerde MHP-artist.

Veelgestelde vragen

1. Wat zijn de verschillen tussen mannen en vrouwen bij micro haar pigmentatie?

Dit is helaas niet altijd het geval. Net zoals mannen komt het heel sporadisch voor dat vrouwen niet in aanmerking komen voor een MHP-behandeling, dit heeft voornamelijk te maken met zowel je huidige gezondheid als je medische achtergrond. Anders ontstaan er kansen op huidinfecties. Tijdens een intakegesprek bij onze ervaren MHP-specialist wordt gekeken of u baat heeft bij een behandeling.

2. Is micro haar pigmentatie voor iedereen beschikbaar?

Deze zijn er niet. Er wordt vaak zelfs gedacht dat micro haar pigmentatie niet eens toegankelijk is voor vrouwen, maar het tegendeel is waar! MHP is net zo goed voor vrouwen als voor mannen. De techniek die tijdens de behandeling wordt toegepast is hetzelfde. Dat geldt ook voor de gebruikte apparatuur en de permanente pigmenten die worden aangebracht in de bovenste huidlaag.

3. Hoelang duurt een behandeling?

Micro haar pigmentatie is een intensieve, langdurige behandeling die de nodige ervaring vereist. Afhankelijk van het aantal zones dat door de specialist wordt behandeld, neemt een sessie zes tot acht uur in beslag.

4. Hoelang blijft MHP?

Het resultaat van een micro haar pigmentatie blijft 6/7 jaar optimaal. Na 6/7 jaar kunt u terugkomen voor een touch up van 2 uur en dan is het weer mooi voor de komende 6/7 jaar.

5. Is een behandeling pijnlijk?

Een MHP-behandeling bestaat gemiddeld uit 3 behandelsessies. Slechts een enkele keer zijn aanvullende behandelingen nodig om het resultaat te verbeteren. Al na de eerste sessie worden de resultaten zichtbaar en bij de meeste mensen is het resultaat na 2 sessies ruim voldoende. De derde behandelsessie dient meestal als touch-up.

6. Hoeveel behandelinge heb ik nodig?

Afhankelijk van je pijngrens kan de behandeling als licht gevoelig worden ervaren. Veel mensen omschrijven het gevoel eerder als irritant dan pijnlijk. Om het gevoel te verminderen kan de hoofdhuid vooraf worden ingesmeerd met een verdovende crème en kun je eventueel pijnstillers gebruiken. Als de behandeling wordt afgerond, verdwijnt direct het irritante gevoel.

7. Ik ben zwanger, kan de behandeling doorgaan?

De kosten per behandeling kun je hier bekijken op onze tarieven pagina. Slechts in uitzonderlijke gevallen wordt een gedeeltelijke of volledige kostenvergoeding toegezegd. De voorwaarden verschillen per verzekeringsmaatschappij. Wil je aanspraak maken op een vergoeding, dan moet de oorzaak van het haarverlies een ziekte of ongeval zijn. Dit toon je aan met medische verklaringen en verwijzingen. 

8. Wat zijn de kosten van een behandeling en worden deze vergoed door mijn verzekeraar?

Nee, als je zwanger bent tijdens de geplande behandeling, dan wordt de afspraak verplaatst.

Deze prachtige vrouwen gingen u al voor!

Wilt u een afspraak maken? Of wilt u meer informatie? 

contact opnemen
afspraak maken?
Beauty care limburg
Open Chat
1
Upload uw foto!
Hallo!
Heeft u interesse in MHP?
Upload uw foto om te kijken wat wij voor u kunnen betekenen!